Omgeving

Forellenvisvijver Camping De KolkDe Kolk, Midwolda en omgeving
De boerderij ligt midden in het dorp Midwolda in de gemeente Oldambt, de graanrepubliek van Groningen. Dit gebiedt heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een prachtig watergebied. Er is op 200 m van De Kolk een meer aangelegd van 800 hectare met aan de noordzijde (Midwolda/Oostwold) een groot strand waar u heerlijk kunt vertoeven. U kunt niet alleen zwemmen in het Oldambtmeer maar ook een zeilboot, een sloep of een kano huren in de jachthaven. Ook worden er rondvaarten gehouden. U kunt er prachtig wandelen en langs de oevers van het meer fietsen.

Aan de noordkant grenst ons terrein aan de nieuwe Noordelijke Vaarverbinding( De Blauwe Passage) die het Oldambtmeer verbindt met het Nieuwe kanaal. Vanaf het terrein loopt u zo de brug over om bij de aanlegsteiger te komen. U kunt daar met uw boot aanmeren, ook kunnen wij een boot of kano voor u regelen.

Op loopafstand van onze boerderij vindt u een supermarkt, warme bakker, fietsenmaker en verschillende restaurants.
Tevens vindt u in Midwolda het landgoed De Ennemaborgh, met niet alleen een prachtig bos- en natuurgebied maar ook de expositieruimte van kunstenares Maya Wildevuur. Op de grens met Oostwold vindt u een Pitch & Putt-baan (kleine golfbaan)

De Kolk ligt in een landelijke omgeving met een wijds landschap, waar u kunt wandelen en fietsen. Midwolda ligt aan een paar mooie fietsroutes, o.a. de Internationale Dollardroute.

Binnen een straal van 20 km bevinden zich talrijke musea en galerieën, het kuuroord Fontana in Nieuweschans en de vestigstadjes Bourtange en Oudeschans. Op 35 km afstand ligt de stad Groningen, de culturele hoofdstad van het noorden.

Blauwestad 

Fietsen

Fietsers kunnen hun hart ophalen in het Oldambt. Niet alleen langs het nieuwe Oldambtmeer, maar ook in een groter gebied, zoals de Internationale Dollard Route en de Eems-Dollardroute.

In de directe omgeving van het dorp zijn er nog verschillende andere mogelijkheden. Zo vindt u in Scheemda een zwembad, kunt in Winschoten gezellig winkelen en er ook een bezoek brengen aan het prachtige rosarium.

Afbeelding 027

Het Blauwe Lint

De Kolk is aangesloten bij het Blauwe Lint, een vereniging van recreatieve en toeristische bedrijven, in de omgeving van het Oldambtmeer. Zie ook www.blauwelint.nl.